Kuluneen vuoden kohtaamisia

Vuosi 2016 on tuonut mukanaan ihania kohtaamisia, uuden opettelua ja vaikuttavia hetkiä. Piuma muutti heinäkuussa omiin tiloihin Porin Eteläpuistoon, jonka myötä toiminta on laajentunut ja vakiintunut. Syksyllä on toteutunut erilaisia ryhmiä, tapahtumia ja yksilöterapiaa. Edelleenkin voin todeta yhteistyössä olevan voimaa, kun olemme yhteistyössä saaneet toteuttaa hienoja ryhmiä Satakunnan syöpäyhdistyksen, Porin ensi- ja turvakotiyhdistyksen Jalkautuva naistyö –hankkeen ja Lounais-Suomen syömishäiriöliiton kanssa. Myös yhteistyö lastensuojelulaitos Konkari-kodin kanssa on jatkunut. On ollut hienoa huomata erilaisten tahojen kiinnostuksen tanssi-liiketerapiaa ja Piuman toimintaa kohtaan.

Tanssiterapia Piuma on toteuttanut mm. tyky-päiviä, yhteisiä hetkiä ystävyksille, tunnelmallisia iltoja rentoutuen sekä menoa ja meininkiä sisältäviä lasten tunteja, joissa on päässyt haltioitumaan lasten luovasta liikkeestä! Lasten tunnit yhteistyössä Satakunnan syöpäyhdistyksen kanssa jatkuvat tammikuussa. Loppuvuodesta tunneilla on lasten toiveesta keskitytty hiphopin rytmeihin.

Satakunnan syöpäyhdistyksen kanssa toteutimme yhteistyössä tanssiterapeuttisia tunteja myös aikuisille syöpäkuntoutujille. Tunneilla keskityttiin mm. läsnäoloon, hengitykseen ja liikkeeseen. Helmikuussa alkaa tanssi-liiketerapeuttinen ryhmä syöpäkuntoutujille, jossa voi tarkastella elämäänsä tanssi-liiketerapian keinoin. Maaliskuussa tanssiterapeuttisia tunteja on tarjolla myös syöpäkuntoutujien läheisille.

Lasten tunteja on toivottu lisää, joten tammi-helmikuussa alkavat 2-3 –vuotiaiden sekä 4-5 –vuotiaiden lasten tanssilliset tunnit. Tunneille ovat tervetulleita kaikki halukkaat lapset. Ryhmäkoko pidetään pienenä ja turvallisena, joten muista varata paikka lapsellesi. Tunneilla liikutaan luovasti ja ohjatusti musiikkia kuunnellen sekä rauhoitutaan tunnin päätteeksi. Lasten tunneilla on mahdollisuus myös vahvistaa lapsen ja vanhemman vuorovaikutusta ja onkin toivottavaa, että aikuinen on lapsen mukana avoimella tunnilla tammi-helmikuussa.

Syksyllä toteutui toista kertaa Voimavaroja liikkeestä –ryhmä, joka on tarkoitettu väkivaltaa lähisuhteessaan kohdanneille naisille. Ryhmässä ei aina tarvittu sanoja, vaan tunteita ja ajatuksia pystyi käymään läpi liikkeen ja kuvan keinoin. Ryhmä toteutuu uudelleen maaliskuusta alkaen ja siihen ovat tervetulleita uudet sekä aiemmin osallistuneet. Ryhmän tarkoitus on antaa voimavaroja sekä mahdollisuuden käydä läpi haastavia aiheita liikkeen avulla. Ryhmässä keskitytään omaan olotilaan ja tunnelmaan, omia kehollisia voimavaroja etsitään tanssi-liiketerapeuttisten harjoitusten avulla.

Yhtenä lähtökohtana Piuman toiminnalle on, ettei aiempaa kokemusta kehollisesta työskentelystä tarvitse olla tullakseen mukaan. Jo se, että hengitämme, tuottaa liikettä. Käy tutustumassa Tapahtumat -osiossa kevään toimintaan. Piuma järjestää erilaisten kokemuksellisten tuntien lisäksi mm. luennon tanssi-liiketerapiasta 23.1. jossa on mahdollisuus kuulla tanssiterapian menetelmistä sekä esittää kysymyksiä Piuman toimintaan liittyen. Voit myös varata maksuttoman tapaamisajan, jossa voin kertoa tanssi-liiketerapiasta yksilöterapian muotoa. Voimme yhdessä pohtia, miten sinä voisit hyötyä tanssiterapiasta.

Lämmin kiitos kaikille mukana toiminnassa olleille; osallistujille, ammattilaisille ja tukijoille.
Rauhallista joulun ja vuoden vaihteen aikaa.

Tavataan tanssiterapian merkeissä,
Kaisa