Terapia

Piuma toteuttaa terapeuttisia tunteja ja kursseja, sekä tanssi-liiketerapian yksilöterapiaa. Tapaamiset Piuman studiolla, osoitteessa Yrjönkatu 2, 2. kerros.

Tiedustelut ja ilmoittautuminen: Kaisa Selin, p. 045 645 0366 tai kaisa(a)piuma.fi

SYKSY 2020:

Täysin hyvä – Oma kuva-kurssi (TÄYNNÄ!)

Mietityttääkö suhteesi kehonkuvaan?

Kurssilla pääset pohtimaan kehonkuvaan liittyviä kysymyksiä luovien menetelmien avulla.

Hyödynnämme kurssilla kirjoittamista, liikkumista, rentoutumista ja kuvia. Kurssilla tapaamme neljänä iltana, joista kolmannella pääset ammattivalokuvaajan kuvattavaksi valiten itse miten ja millaisessa ympäristössä haluat olla kuvattavana. Neljännellä kerralla tutustumme kurssilaisten kuviin yhdessä.

Tapaamiskerrat:
Ti 4.8. klo 17-18.30
Ti 11.8. klo 17-18.30
Ti 18.8. klo 17-20
Ti 1.9. klo 17-19

Kurssin toteuttavat Piuman tanssi-liiketerapeutti Kaisa Selin ja milla x markuksen valokuvaaja Milla Karhumäki.

Ryhmä on maksuton, ja se toteutetaan yhteistyössä Lounais-Suomen Syli ry:n kanssa.

Terapeuttista joogaa lähisuhdeväkivaltaa kokeneille

Terapeuttisen joogan tunnit on tarkoitettu henkilöille, jolla on taustalla haastavia elämänkokemuksia tai trauman aiheuttamaa stressiä. Rauhallisella tunnilla tehdään hermostoa rauhoittava joogaharjoitus, joka sisältää liikettä, venytyksiä ja rentoutumista. Harjoituksen avulla pyrimme lisäämään luottamusta omaan kehoon ja rakennamme myötätuntoa itseä kohtaan.

Tunnit ovat suljettuja, ja niihin ei oteta uusia osallistujia kesken kurssin. Kurssille pääsee rajattu määrä osallistujia. Ilmoittautumiset 31.8. mennessä.

Tunnit keskiviikkoisin 9.9.-4.11. klo 16.30-17.30. (Ei tuntia syyslomaviikolla 21.10.)

Kurssi on maksuton, ja se toteutetaan yhteistyössä Porin ensi- ja turvakotiyhdistyksen avokriisityön kanssa.

Joogaa syöpäkuntoutujille

Tulossa syksyllä 2020!

Liikkeellä elämässä – Tanssi-liiketerapiapainotteinen kuntoutuskurssi syöpään sairastuneille

Kurssi on sinulle, joka haluat käsitellä liikkeen ja keskustelun avulla ajatuksiasi ja kokemuksiasi. Sinulle, joka haluat ymmärtää kehon ja mielen yhteyttä. Sinulle, joka tahdot tutkia voimavarojasi sekä oppia kehossasi lepäämään ja rentoutumaan. Kurssi jatkuu Porissa alkaen ti 6.10. klo 17-18.30. ti 15.12. asti 10 kertaa. Hakuaika päättyy 21.8.2020. 

Hakemus tanssi-liiketerapiakurssille

Kurssi on maksuton, ja se toteutetaan yhteistyössä Satakunnan syöpäyhdistyksen kanssa.

Tanssi-liiketerapian yksilöterapia

Tanssi-liiketerapia on taideterapioihin lukeutuva psykoterapian sovellus. Tanssi-liiketerapia suunnitellaan aina asiakaslähtöisesti, yksilöä huomioiden. Tanssi-liiketerapiassa tutkitaan omaa itseä ja elämäntilannetta huomioiden kehoa ja mieltä. Liikeprosessin avulla on mahdollista ymmärtää itseä ja omia toimintamalleja sekä vahvistaa tietoisuutta itsestä. Sinulla ei tarvitse olla tanssilajien taitoa tullakseen tanssi-liiketerapiaan, kaikenlainen liike on oikeanlaista. Tanssi-liiketerapiassa keskustelu on mukana sen verran, kuin koetaan tarpeelliseksi.  Tanssi-liiketerapian menetelmät ovat hyödyllisiä myös silloin, kun sanoja ei tunnu löytyvän.

Tanssi-liiketerapiaa käytetään mm. masennuksen, syömishäiriöiden, psykosomaattisten oireiden tai muiden haasteiden hoidossa ja ennaltaehkäisemisessä, se sopii kaikenikäisille. Tanssi-liiketerapia tuo hyvää oloa itsetutkiskelun kautta, turvallisessa vuorovaikutussuhteessa.

Tanssi-liiketerapian menetelminä käytetään mm. kehotietoisuustyöskentelyä, luovaa liikettä, musiikkia, tanssin ja taiteen eri muotoja, hengitys- ja rentoutusharjoituksia. Menetelmien avulla omat kokemukset löytävät uudenlaisen muodon.

Yksilötapaamisiin on tervetullut kuka vain tanssi-liiketerapiasta tai oman elämänsä tarkastelusta ja hyvinvoinnista kiinnostunut. Yksilöterapia aloitetaan alkutapaamisella, jossa kartoitetaan asiakkaan tilanne. Yhdessä keskustellaan terapian tavoitteista, menetelmistä ja asiakkaan toiveista. Ensimmäiselle tapaamiselle voi varata ajan myös tutustuakseen tanssi-liiketerapian menetelmiin.

Terapiaa voidaan toteuttaa lyhytterapiana esimerkiksi 5-10 kerran jaksona tai pitkäkestoisena 1-2 vuoden ajan. Tapaamiset voivat olla 1-2 kertaa viikossa tai harvemmin.

Yhteinen hetki läheisten kanssa

Varaa ainutlaatuinen hetki sinulle ja läheisellesi tai isommallekin porukalle! Hetki voi sisältää esimerkiksi rentoutumista, liikettä, kuvan tekemistä tai joogaa. Tunti räätälöidään toiveidenne mukaan. Piumasta voit ostaa myös lahjakortteja!

Otan vastaan myös pareja (pariskunnat, perheenjäsenet, ystävät), jotka haluavat vahvistaa vuorovaikutustaan kehollisten menetelmien avulla.

Työyhteisöille

Haluaako työyhteisösi vahvistua uudenlaisella tavalla? Teemana voi olla esimerkiksi työyhteisön vuorovaikutuksen tukeminen, yksilöllisten ja yhteisten voimavarojen vahvistaminen tai rauhoittuminen kehonhuollon ja rentoutumisen keinoin. Ota yhteyttä, jos kiinnostuit!

Kuvat: Milla x Markus