Voimavaroja väkivaltaa kohdanneille naisille

Moikka!

Me ollaan Kaisa ja Maiju. Toteutamme yhdessä Voimavaroja liikkeestä -ryhmää, joka on tarkoitettu henkistä tai fyysistä väkivaltaa lähisuhteessaan kohdanneille naisille. Osallistujat ovat voineet kohdata lähisuhdeväkivaltaa missä vaan elämänsä vaiheessa. Ryhmässä ei tarvitse puhua elämäntilanteesta tai aiemmista kokemuksista, vaan voimme keskittyä liikeharjoituksiin sekä kuvan tekemiseen, kirjoittamiseen ja rentoutumiseen.

Olemme löytäneet uudenlaisen tavan tehdä väkivaltatyötä, se on tuntunut toimivalta ja tärkeältä. Aina kaikelle ei löydy sanoja, tunteensa ja ajatuksensa voi purkaa myös liikkeen ja taidemenetelmien avulla. Jokainen osallistuja saa toki puhua ryhmässä sen verran kuin haluaa. 

Olemme kiitollisia jokaisesta aiempiin ryhmiin osallistuneesta, ja toteutamme avoimin mielin uutta, jo neljättä Voimavaroja liikkeestä -ryhmää Porissa. Yhteistyö alkoi, kun Maiju kiinnostui siitä, miten tanssi-liiketerapian menetelmiä voisi hyödyntää väkivaltatyössä. Onneksi laitoimme ideariihen pystyyn ja näin saivat alkunsa Voimavaroja liikkeestä -ryhmät, jotka tekevät todeksi sen rohkeat osallistujat.

Erään osallistujan kommentti ryhmään osallistumisesta: ”Harjoitusten jälkeen oli todella kevyt olo, tajusin ensimmäistä kertaa kunnolla, etten ole vaikean asian kanssa yksin.”

Otamme vielä syksyn ryhmään uusia osallistujia, joten ole yhteydessä tai tule mukaan avoimelle kerralle, jos haluat tulla tutustumaan.

Seuraava tapaaminen ke 20.9. klo 18 osoitteessa Teljänkatu 8 A 6. Ryhmällä on vielä kuusi tapaamista tänä syksynä. Lisätietoja Tapahtumat -osiossa.

Ota yhteyttä jos haluat kuulla lisää:
Maiju, p. 044 033 2003 / jalkautuvanaistyo(a)gmail.com
Kaisa, p. 045 645 0366 / kaisa(a)piuma.fi

Ryhmä toteutetaan Porin ensi -ja turvakotiyhdistyksen Jalkautuva naistyö -hankkeen ja Tanssiterapia Piuman yhteistyönä.